Zwolle laat zich zien!

De hotspots

Starbucks

Tegenover het station Zwolle aan de Oosterlaan (westzijde) is op 26 september 2014 het eerste Starbucks filiaal in Zwolle geopend. Het is tevens ook het enige Starbucks filiaal wat in Zwolle te vinden is. Hier kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie op de vroege morgen om je dag goed te beginnen of aan het einde van je drukke schooldag.

Las Rosas

In Zwolle kun je ultiem genieten van het zomerse weer op de terrassen, maar ook op de koude dagen kan je in Zwolle prima vertoeven. Las Rosas is de ultieme plek waar je heerlijk kunt genieten van Spaanse tapas en waar je heerlijk kunt zitten met jong en oud. Boven het restaurant bevindt zich het Hanzehotel. Hier komen ook veel studenten samen aan het eind van de week maar ook doordeweeks na een zware schooldag. Las Rosas wordt door veel Zwollenaren gezien als het beste terras in Zwolle. In de terras top 100 staat Las Rosas op de 98e plaats.

De Voorstraat

De Voorstraat in Zwolle is één van de bekendste uitgaansstraten in Zwolle. Er zitten in totaal 5 cafés in deze straat, maar Zwolle zelf bevat in totaal 59 cafés. De gemiddelde uitgaansleeftijd in Zwolle is 18+, maar er zijn verschillende avonden en dagen dat er ook wordt gedacht aan de leeftijdscategorie 16+.

In de Voorstraat komt ook een deel van de Primark te staan. Hierdoor wordt de Voorstraat onder handen genomen en wordt er meer ruimte gemaakt voor terrassen overdag. Ook worden de panden opgeknapt en komt er meer groen in deze straat.

Melkmarkt

De Melkmarkt is te vinden in de binnenstad en er zijn veel gezellige restaurants te vinden. Ook komt er op de melkmarkt een Primark. Deze wordt begin 2017 geopend. Vroeger was er op Melkmarkt melk handel en tegenwoordig is er vrijdag ochtend en zaterdag van s ’ochtends tot eind in de middag een markt.

Wezenlandenpark

Het Wezenlandpark is een gedeelte van het de wijk Assendorp en ligt dan ook in de buurt van de Wezenlanden. Ook ligt het bij het kanaal Zwolle-Almelo. Het is een druk bezocht park en er wordt hier jaarlijks het Bevrijdingsfestival Overijssel gehouden. Dit is het grootste bevrijdingsfestival van Nederland. Ook zijn er jaarlijks andere festivals in het park zoals CityMoves, Ballonenspektakel en Graspop. Het is zelfs een plek waar circussen hun tent opzetten als ze in Zwolle zijn. Door de indeling van het park is het een écht stadspark geworden. Er is een skatebaan, kinderboerderij met speeltuin, en een basketbal- en voetbalveld. Ook kun je er mooie wandelingen maken. Soms worden er in het park lessen gegeven en zijn er sportende mensen te vinden.

Het vliegende paard

Het vliegende paard is 1998 hét bekendste studentencafé van Zwolle. Het café organiseert meerdere evenementen per maand, maar je kunt er natuurlijk altijd terecht voor een lekker borreltje of een gezellig praatje met medestudenten. Het café is 7 dagen per week geopend voor verschillende activiteiten. Zo kan je op maandag verschillende spellen doen met medestudenten en is er op dinsdag een ‘voute verzoekjes’ avond en mag jij bepalen welke nummers er op deze avond worden gedraaid. Tussen 17:00 en 20:00 kan je hier voor een klein bedrag ook nog eens komen eten. Dit studentencafé support ook verschillende (bijna alle) studentenverenigingen die in Zwolle te vinden zijn. Kortom, voor een beetje gezelligheid en om nieuwe mensen te ontmoeten is dit de ideale plek.

Pathé

In Zwolle beschikken we ook over een bioscoop. Deze is nu nog gevestigd op het Gasthuysplein in Zwolle, midden in het centrum. Toch is er een nieuwe bioscoop in aanbouw sinds 26 november 2015. Naar verwachting zal de nieuwe Pathé bioscoop openen op 14 december 2016. Deze nieuwe bioscoop zal 9 zalen bevatten en de films worden met een 4k-projectie afgespeeld. De bioscoop zal 1.555 stoelen bevatten waarvan 18 mindervalide plekken. Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk. Twee zalen zullen worden voorzien van een Dolby-Atmos systeem. Hierdoor hoor je niet alleen het geluid om je heen maar voel je het ook.
De nieuwe Pathé bioscoop zal gevestigd zijn aan het Katwolderplein aan de rand van het centrum in Zwolle.

 

Studenten over de hotspots

Een paar studenten van de opleiding Mediaredactie gingen de straat op om studenten vragen te stellen over de hotspots in Zwolle. Meerdere studenten beantwoordden onze vragen:

Marike, 17 jaar.

Welke opleiding doe je? – Ik doe de opleiding Calo LO, ook wel de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding.

Ga je vaak uit? –  Ja, soms.

Waar ga je uit? – Bloopers, maar daar mag ik eigenlijk nog niet naar binnen, haha.

Hoe vaak ga je uit? – Één keer in de twee weken.

Waar raad je aan om een hapje te gaan eten? – Ik eet hier eigenlijk nooit. Ik eet thuis.

 

Elon, 19 jaar.

Welke opleiding doe je? – Ik doe de opleiding BBL commercieel medewerker.

Ga je vaak uit? – Zo af en toe.

Waar ga je uit? – ‘Het vliegende paard’ en ‘De Stoof’.

Hoe vaak ga je uit? – Één keer in de twee weken.

Waar raad je aan om een hapje te gaan eten? – Dat weet ik niet.

 

Jasper, 19 jaar.

Kom je uit Zwolle en/of studeer je hier? – Ik woon in Zwolle en studeer hier ook.

Wat voor opleiding doe je? – Ik doe de opleiding journalistiek.

Wat is je favoriete club/kroeg? – ‘Het vliegende paard’.

Wanneer ga je uit? – Dinsdag/donderdag/vrijdag.

Wat is aan te raden om een hapje te eten? – Bij ‘Blij’.

Wat zijn je plannen na het stappen? – Verschilt, soms nog even een late-nightsnack naar binnen werken.

Zou je wel eens een andere kroeg uitproberen? – In de ‘Voorstraat’ is genoeg te beleven, maar ‘Het Vliegende Paard’ vind ik het leukste.

Kom je wel eens bij Starbucks/bios/Mac/Las Rosas? – Ben laatst toevallig bij ‘Las Rosas’ geweest, dat is wel aan te raden.

Wat is volgens jou echt een leuke hotspot in Zwolle? – Terras van ‘Blij’.

Hoeveel geld besteed je tijdens het uitgaan? – Verschillend.

 

Eva, 18 jaar. 

Kom je uit Zwolle en/of studeer je hier? – Ja, ik kom uit Zwolle en ik studeer hier ook.

Wat voor opleiding doe je? – Journalistiek.

Wat is je favoriete club/kroeg? – ‘Vliegende Paard’.

Wanneer ga je uit? – Op donderdag.

Wat is aan te raden om een hapje je eten? – Ik ga niet zo vaak uit eten in Zwolle.

Wat zijn de plannen na het stappen? – Meestal gelijk naar huis, af en toe nog een hapje eten.

Zou je niet eens een andere kroeg proberen? – Maakt me niet zo heel veel uit welke kroeg ik ga, ik volg de rest van mijn vrienden.

Kom je wel eens bij Starbucks/Bios/Mac/Las Rosas? – Starbucks heel af en toe, en McDonald’s op zijn tijd kan wel leuk zijn.

Wat is volgens jou een leuke hotspot? – ‘De Grote Kerk’

Hoeveel geld besteed je tijdens het uitgaan? – Niet zo heel veel.

© 2022 EXPOSURE | Revolve by AccessPress Themes