Chiel Hooijman

Voordat ik hier op het Landstede kwam had ik mij eerst georiënteerd op een opleiding in Utrecht, het HRV. Maar daar namen ze maar een bepaald aantal mensen aan. De HBO was niets voor mij, daar werd je niet zo breed opgeleid. Ik wil cameraman worden en mijn eigen bedrijf op richten als freelancer. Het Landstede is daarom voor mij een goede school. Ze , en dan heb ik het over docenten uit het veld, weten waar ze het over hebben. Door hen kan ik meer leren over apparatuur en bijvoorbeeld over onbekende software. Natuurlijk ook hoe ik mijn eigen bedrijf op moet richten en wat daar allemaal bij komt kijken.

Ik moet zeggen dat ik wel ervaring heb in het vak cameraman. Ik werk namelijk in vakanties bij omroep Flevoland. Buitenom dat, werk ik met veel plezier bij een schapenboer in Bant. Daar ga ik later niet werken, nee later zie ik mijzelf bij een regionale omroep of als freelancer. En anders zie ik wel waar het schip zal stranden.